Halaman

Saturday, August 20, 2011

Apa beza antara campaigns, buffered earnings dan metered earnings?


Campaigns ni biasanya kita dapat masa awal-awal join nuffnang. Tapi tak banyak sangat yang kita boleh dapat. Mesti korang dapat RM0.25 kan bagi tiap2 iklan? Kira ok la tu kan daripada tak dapat ape2.

Buffered earnings ni memang ramai yang suka. Nak tau kenapa? Sebab nilai yang kita dapat, lagi syiok daripada campaign. Boleh dikatakan setiap hari, nilai tu akan bertambah. Lagi best kalau dapat CTR(Click-through ratio) Bonus. Bonus ni kira macam hadiah dari nuffnang la sebab nilai klik pada iklan tersebut mencapai CTR sebanyak 0.2% atau lebih.

Metered earnings pulak ialah jumlah nilai bagi buffered earning yang kita dapat tu. Maksudnya disini, buffered earnings akan bertukar menjadi metered earnings setelah iklan tersebut tamat tempoh.

p/s: Tak kisah la nilai yang kita dapat, banyak atau sikit. Yang penting, elakkan daripada klik sendiri. Kan tak elok dapat duit dengan cara macam tu.

1 comment:

Miziey said...

Wow~ thnx 4 da info. Sgt membantu merungkai kemusykilan guwa. Heheh. TQ2~