Halaman

Saturday, August 13, 2011

Teknik light graffiti

Hari ni belajar teknik baru iaitu 'light graffiti'. Sebelum ni tak pernah dengar pun pasal ni. Tapi tadi duk cari tutorial untuk guna dslr, terjumpa la entri pasal tutorial light graffiti. So saje la mencuba benda yang baru. (amek gambar biasa pun tak reti lagi, ada hati nak cuba tutorial ni,hehehe)

Untuk cahaya tu, saya guna lampu suluh LED dan lampu henset je. Tapi puas hati la dengan hasilnya walaupun tak menarik sebab pertama kali cuba teknik ni kan. Guna kamera kompak pun boleh.

Kalau guna tripod, hasil gambar ni lagi cantik. Tapi sebab tak beli tripod, letak kamera tu atas meja aje la.



6 comments:

penaberkala said...

fuyoh, pakai dslr ke?
hebat-hebat
nnt boleh la jadi photographer wedding

intan said...

hee,photogrpher wedding?? InsyaAllah
tapi jauh lg nak smpai ke tahap tu..
banyak benda lagi yang kene blaja..

penaberkala said...

xpe, blajar slow-slow
btw, all the best
klu jumpa tepi jalan, jangan lupa snap pic eh,haha

intan said...

bak kata org klantan "bereh",hee..yup,mmg tgh blaja..tp nak kene cari org yg bpngalaman gak..susa kalau blaja guna buku je..

Faaizz d. Zul said...

wah, bes jgk dpt shoot ray of light camni.
dulu2 pernah belajar, low shutter speed kan?
anyway, ggodluck in fotografy. XD

intan said...

bes n sronok sbb dapat cuba benda baru..
yup,low shutter speed..
thanks..