Halaman

Saturday, July 16, 2011

Tip meninggalkan jejak pada blog yang kita follow

Saya masih baru dalam dunia2 blog ni. Tapi apa pun, terima kasih la sebab ada jugak yang sudi follow. Tak kisah la kalau sikit pun sebab niat buat blog ni pun sebagai rujukan untuk diri sendiri jugak, sambil-sambil belajar IT,hehehe :). Tapi sedih sebab tak tau macam mana nak jejak balik follower sendiri sebab dia tak ada tinggalkan pesan.

Ni sedikit tips atau tutorial macam mana nak bagi tahu pada owner blog tu sape yang follow dia.


Mula-mula follow blog sapa2 je. Nak follow blog ni pun tak apa. Lepas dah follow, klik balik pada gambar kita



Lepas tu bila keluar macam ni, klik pada SETTING



Kemudian pilih ADD LINK dan isi apa yang diminta.



Lepas dah siap dan dah add link tersebut, boleh lah klik semula pada gambar kita di FOLLOWERS (macam step pertama) untuk pastikan step yang anda buat ni dah berjaya.



Bila dah ada link macam ni, baru lah kita boleh tau sapa yang follow blog kita.

Selamat mencuba (^_^)/

2 comments:

Gaara said...

aku pn tak tau kena buat mcm tu..thanks ye..:-)

cikgu siti hazreen said...

terima kasih ^_^